دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
محتویات
- ۱ نگاهی اجمالی به دانشگاه علم و صنعت ایران
- ۲ افتخارات دانشگاه
- ۳ پژوهش و فناوری در دانشگاه علم و صنعت
- ۴ دانشکده صنایع
- ۴.۱ دانشکده صنایع امروز
- ۴.۲ فیلم: معرفی دانشکده صنایع
- ۴.۳ فعالیتهای معاونت پژوهشی دانشکده صنایع
- ۴.۴ آشنایی با بزرگان دانشکده
- ۴.۵ کارگاه ها و آزمایشگاههای دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران
- ۴.۵.۱ «کارگاه ماشین افزار»
- ۴.۵.۲ «کارگاه ماشین افزار پیشرفته و آزمایشگاه سیستمهای مدرن تولیدی»
- ۴.۵.۳ «کارگاه جوشکاری و آزمایشگاه جوش پیشرفته»
- ۴.۵.۴ «آزمایشگاه اندازه گیری دقیق»
- ۴.۵.۵ «آزمایشگاه ایمنی صنعتی»
- ۴.۵.۶ «آزمایشگاه ارزیابی کار و زمان»
- ۴.۵.۷ «آزمایشگاه فناوریهای اطلاعاتی و نوین»
- ۴.۵.۸ «آزمایشگاه تحقیقاتی بهینه سازی والگوریتم های فرا ابتکاری»
- ۴.۵.۹ «آزمایشگاه مهندسی کیفیت و پایایی»
- ۵ معرفی اساتید با خلاقیت ها و ابتکارات
نگاهی اجمالی به دانشگاه علم و صنعت ایران[ویرایش | ویرایش مبدأ]
پردیس اصلی دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینی به مساحت 420 هزار متر مربع در شمال شرقی شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه هشتاد و نه سال سابقه فعالیت های آموزشی و پژوهشی دارد. هسته اولیه دانشگاه در سال 1308 با هدف ایجاد زمینه های لازم برای تحصیلات دوره عالی مهندسی در کشور، تحت عنوان مدرسه صنعتی دولتی با بهره گیری از استادان آلمانی و ایرانی در خیابان 30تیر ( قوام السلطنه سابق) تأسیس شد و بعداً به هنر سرای عالی تغییر نام یافت. در آن زمان هیچ موسسه آموزش عالی مهندسی در کشور وجود نداشت . سال1311 اولین دانش آموخته مهندسی ایران در رشته مهندسی ماشین و دومی درسال 1314 اولین دانش آموخته در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت دانشنامه مهندسی گردیدند.در سال 1336 هنر سرای عالی با تغییراتی به محل فعلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک سابق) انتقال یافت و با نام هنر سرای عالی فنی(موسوم به انستیتو تکنولوژی تهران) فعالیت خود را تا مقطع فوق لیسانس مهندسی ادامه داد. از سال 1341 بار دیگر این مؤسسه طی تحولاتی و به مکان جدیدیی در نارمک ( محل کنونی دانشگاه علم و صنعت ایران) انتقال یافت. پس از استقرار در محل کنونی با ایجاد رشته های جدید زیرساخت های لازم جهت توسعه هنرسرای عالی ،پذیرش دانشجوی مهندسی استمرار یافت و سال 1351 هنر سرای عالی به " دانشکده علم و صنعت ایران " تغییر نام داد . در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی اوایل سال 1357 با توجه به گسترش و ایجاد تغییرات کمی و کیفی در برنامه های علمی و آموزشی دانشکده واحراز شرایط لازم جهت ارتقاء به دانشگاه ، وزارت علوم وقت تبدیل به " دانشگاه علم و صنعت ایران " را تایید نمود.بعداز انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاه روند روبه رشد دانشگاه شتاب بیشتری به خود گرفت ودرمقاطع کارشناسی ارشد ودکتری دانشجو پذیرفت.
دانشگاه علم وصنعت ایران ، یکی از سه دانشگاه برتر فنی و مهندسی کشور به شمار می رود که دارای 6 معاونت ، 15 دانشکده ، 12 پژوهشکده ، 13 مرکز تحقیقاتی ، یک موسسه تحقیقاتی و 9 قطب علمی می باشد.
تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه 418 نفر است که از این تعداد 98 نفر استاد،114 نفر دانشیار،118 نفر استادیار 200 نفر و 12نفر مربی می باشد. پردیس اصلی دانشگاه دارای امکانات آموزشی و پژوهشی گسترده ای از قبیل کتابخانه مرکزی و 19 کتابخانه اقماری مستقر در دانشکده ها ، مراکز تحقیقاتی ، مرکز انتشارات، مرکز کامپیوتر، مرکز فناوری اطلاعات، مرکز آموزش الکترونیکی ،کارگاه های صنعتی ، آزمایشگاه های متعدد ، مجهز و تخصصی است.
دانشگاه علم و صنعت ایران در مجموع ، دارای 28 رشته_ گرایش کارشناسی ، 95 رشته _ گرایش کارشناسی ارشد و 57 رشته _ گرایش در مقطع دکترا می باشد.
در مجموعه اصلی دانشگاه ، سه گروه مستقل آموزشی فرهنگ و معارف اسلامی، زبان های خارجه و تربیت بدنی فعالیت می نمایند.به علاوه ،دو واحد اقماری دانشگاه ، درحال توسعه و اقدام در دماوند و نور است.در پردیس اصلی دانشگاه، علاوه بر وجود 15 دانشکده، سه گروه مستقل آموزشی نیز فعالیت مینمایند. به علاوه یک واحد اقماری دانشگاه در دماوند مستقر است.اولین پردیس بین المللی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز از اسفندماه 1395 در چابهار افتتاح شد.تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی پردیس مرکزی ،آموزش الکترونیکی و پردیس 2 ، 4196نفر ، در مقطع کارشناسی ارشد 8940 نفر و در مقطع دکتری 1550نفر مشغول به تحصیل می باشند.برای مشاهده نقشه کامل و بزرگ پردیس مرکزی دانشگاه که 42 هکتار وسعت دارد ، بر روی شکل مفابل کلیک نمایید.
افتخارات دانشگاه[ویرایش | ویرایش مبدأ]
دانشگاه علم و صنعت ایران دارای افتخارات زیادی در ابعاد مختلف است که به بخشی از آنها اشاره می شود:
- تقدیم یکصد و دو شهید بزرگوار از سال 1353 تا پایان دوران دفاع مقدس 1368(همچون استاد دکتر نجات اللهی ، شهید ستاری فرمانده نیروی هوایی، شهید احمد متوسلیان ، ...)
- حضور وسیع اعضاء هیئت علمی دانشگاه در مسئولیتهای مهم کشور( ریاست جمهور ، وزیران ، معاونین وزرا ، نمایندگان مجلس ....... در دولتهای مختلف پس از انقلاب اسلامی ایران)
- کسب عنوان چهره ماندگار کشوری توسط تعدادی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه
- حضور تعدادی از پژوهشگران دانشگاه بعنوان نمونه کشوری
- پایه گذارای برخی از صنایع کشور
- حضور تعدادی از اساتید دانشگاه بعنوان برگزیدگان جشنواره خوارزمی
- دارندگان نشانهای علمی توسط پژوهشگران دانشگاه
- حضور تعدادی از اساتید دانشگاه بعنوان مترجمان کتاب های سال
- حضور تعدادی از دانشجویان دانشگاه بعنوان دانشجویان نمونه کشوری
- کسب مقام توسط تعدادی از دانشجویان دانشگاه در جشنواره جوان خوارزمی
- کسب افتخارات ملی و بین المللی توسط تعدادی از دانشجویان دانشگاه
پژوهش و فناوری در دانشگاه علم و صنعت[ویرایش | ویرایش مبدأ]
اهداف و ماموریتها ی معاونت پژوهش و فناوری[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- برنامه ریزی برای حرکت به سمت دانشگاه پژوهش محور و مولد دانش با تقویت نقش محوری اساتید و توسعه تحصیلات تکمیلی
- توسعه مراکز پژوهشی در حوزه های بین رشته ای و فناوری های پیشرفته
- اعمال سیاست های تشویقی به منظور توسعه فناوری و تجاری سازی نتایج پژوهش ها
- مشاوره به پژوهشگران و محققین دانشگاه در امور پژوهشی و فناورانه
- تبیین اولویتهای پژوهشی دانشگاه و حمایت از فعالیتهای پژوهشی گروهی
- شناسایی چالشها و رفع موانع موجود
چالشهای در پیش روی پژوهش و فناوری دانشگاه[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- عمق بخشیدن به کارهای پژوهشی
- چاپ مقالات اصیل در مجلات معتبر
- انجام فعالیت های مرتبط با صنعت
- گسترده تر کردن فعالیت پژوهشی و صنعتی در بین اساتید
- ارتقاء رتبه پژوهشی و صنعتی دانشگاه
- تغییر نگاه سنتی به نگاه جدید در مورد ماموریتهای دانشگاه
- دانشگاههای هزاره سوم
- تفاوت در ارزیابی پژوهشی دانشکده ها و رشته های مختلف
- بحث گرانت
- بحث ارتقاء
- مشکلات قانونی ایجاد شده برای اساتید در ارتباط با کپی کردن مقالات توسط تعداد محدودی از دانشجویان
- رقابت سخت برای گرفتن پروژه های صنعتی
برای مطالعه بیشتر و آشنایی با ساختار معاونت پژوهشی اینجا را کلیک نمایید
دانشکده صنایع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
رشته مهندسی صنایع در دانشگاه علم و صنعت ایران در سال 1352 هجری شمسی (1973 میلادی) با تغییر رشته ماشینسازی به مهندسی صنایع ایجاد و اولین گروه از فارغالتحصیلان این رشته نیز در سال 1356، با استقبال مطلوب جامعه صنعتی کشور به سرعت جذب بازار کار شدند. با توسعه کمی و کیفی فعالیتهای آموزشی دانشکده در سال 1364، تحصیلات تکمیلـــی با یک گرایش مهندسی صنایع شروع و پس از یک دهه تعداد رشته هــــا و گرایش های مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد به 5 رشتــــه – گرایش افزایش یافت .
دانشکده صنایع امروز[ویرایش | ویرایش مبدأ]
هم اکنون دانشکده مهندسی صنایع بهعنوان یکی از بهترین دانشکدههای مهندسی صنایع در خاورمیانه، در سه گروه علمی: 1- مهندسی صنایع، 2- مهندسی سیستم 3- مدیریت سیستم و بهرهوری و مدیریت پروژه فعالیت می نماید و دارای یک رشته کارشناسی، پنج رشته-گرایش در کارشناسیارشد و چهار رشته-گرایش در مقطع دکترا میباشد. برنامههای درسی این دانشکده نیز با توجه به نیاز صنعت و بازار کار، همتراز با دانشگاه های معتبر دنیا و با رویکرد تامین نیاز علمی و تخصصی کشور و منطقه تدوین شده است.در حال حاضر تعدادی اعضای هیات علمی دانشکده با رشدی قابل قبول، به 36 نفر رسیده است که 10 نقر از آنها دارای مرتبه استادی، 9 نفر دانشیار و 16 استادیار و 2 نفر مربی میباشد که از بین اساتید و فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه های معتبر ایران، آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا و آلمان انتخاب شدهاند . اساتید این دانشکده در حوزههای مختلف مهندسی صنایع مشغول به پژوهش بوده و سهم قابل توجهی از چاپ مقالات در مجلات معتبر بینالمللی را به خود اختصاص دادهاند. تعداد بالای اساتید در کنار تنوع تخصصهای آنها باعث شده است که دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران عنوان بزرگترین و از نظر حوزههای تخصصی متنوعترین دانشکده مهندسی صنایع ایران را به خود اختصاص دهد. همچنین تجارب ارزنده اعضای هیأت علمی دانشکده در بالاترین سطوح مدیریتی کشور از جمله وجوه تمایز دیگر دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران میباشد.
آمار دانشآموختگان دانشکده مهندسی صنایع تا کنون به بیش از 3500 نفر در مقطع کارشناسی، بیش از 2000 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و حدود 300 نفر در مقطع دکتری میرسد. تعداد دانشجویان در حال تحصیل دانشکده از 450 نفر در مقطع کارشناسی، از 400 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و از 120 نفر در مقطع دکتری فراتر می رود. در حال حاضر دانش آموختگان این دانشکده در سطوح بالای مدیریت صنایع و اقتصاد کشور مشغول به خدمت بوده و برخی در دانشگاههای معتبر داخلی و خارجی به تدریس و تحقیق به عنوان عضو هیئت علمی اشتغال دارند.
فیلم: معرفی دانشکده صنایع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
در این فیلم که به مناسبت روز باز دانشگاه علم و صنعت تهیه شده است، دکتر محمد علی شفیعا دانشکده مهندسی صنایع را معرفی می کند.
فعالیتهای معاونت پژوهشی دانشکده صنایع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
این معاونت در حوزه های مختلفی فعالیت می کند از جمله:
1- برگزاری هفته پژوهش در دانشکده صنایع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
گزارشی از این رویداد که در تاریخ 24 الی 28 آذر 1397 برگزار گردیده است:2- برگزاری جلسات سخنرانی های علمی هفتگی[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- آشنایی با زنجیره تامین - دکتر حسینی مطلق(بهار 1397- دانشگاه علم و صنعت ایران)
- آشنایی با بورس - دکتر محمدی(بهار 1397- دانشگاه علم و صنعت ایران)
- طراحی و برنامه ریزی در زنجیره انتقال خون- محمدرضا قطره سامانیر(بهار 1397- دانشگاه علم و صنعت ایران)
برای مشاهده سخنرانی های بیشتر به بانک اطلاعات و سخنرانی های سمینارها و کنفرانسهای برگزار شده مراجعه فرمایید
آشنایی با بزرگان دانشکده[ویرایش | ویرایش مبدأ]
اعضای هیات علمی دانشکده[ویرایش | ویرایش مبدأ]
کارشناسان دانشکده[ویرایش | ویرایش مبدأ]
برای آشنایی بیشتر با تعدادی از کارشناسان خبره دانشکده اینجا را کلیک نمایید.
پیشکسوتان دانشکده[ویرایش | ویرایش مبدأ]
برای آشنایی بیشتر با سالها تلاش ازپیشکسوتان دانشکده اینجا را کلیک نمایید.
اساتید زنده یاد[ویرایش | ویرایش مبدأ]
برای نکوداشت یاد و نام اساتید و کارکنان سفر کرده به دیار باقی دانشکده اینجا را کلیک نمایید.
کارگاه ها و آزمایشگاههای دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران[ویرایش | ویرایش مبدأ]
«کارگاه ماشین افزار»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
عملیات ماشینکــاری و سـاخت قطعات مورد نیــاز پروژه های تحقیقاتی و ارائه آموزشـهای تخصصــی توسط بیش از 70 دستگاه از ماشینهای تراش، فرز، صفحه تـراش، سنگ، متــه و کارهـای پله تراشـــی فرم تراشی، مخروط تراشی، پیچ تراشی، میلنگ تراشی ،سری تراشی، ساخت انواع چرخ دندههای (ساده، مخروطی، مارپیچ) و عملیات سنگزنی، گردسابی، کفسایی، ابزار تیزکنی در این کارگاه انجام میگیرد.
ماشین فرز غلطکی (تراش دنده های ساده، مارپیچ، حلزونی)، ماشین سری تراشی (پله تراشی، فرم تراشی، پیچ زنی)، کله زنی (تراش دنده های ساده داخلی، جاخار تراشی، هزار خار تراشی، تراش قوسهای داخلی و خارجی)، ماشین فرز یونیورسال (تراش چرخ دنده های مارپیچ، تراش شیارهای تیغ فرزهای غلطی، تراش انواع بادامکها) ماشین اسپارک از جمله تجهیزات این کارگاه میباشند.
«کارگاه ماشین افزار پیشرفته و آزمایشگاه سیستمهای مدرن تولیدی»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
زمینه های اصلی فعالیت این آزمایشگاه، عبارتست از نحوه استفاده و کاربرد ماشین NC ، CNC و برنامه ریزی رایانه ای آنها، اصول طراحــــی خطوط FMS و کاربرد آن. این آزمایشگاه با ارائه خدمات مناسب به دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، نقش بسیار مؤثری در تحقیقات تکنولوژی پیشرفته و سیستمهای تولیدی مدرن در کشور، می تواند ایفا نماید.
ماشینهای تراش CNC مدل Den ford و Boxford، ماشینهای فرز NC از نوع Den ford و CNC از نوع Den ford ، Box ford و EMCO، یک دستگـاه فرز عمودی کوچک بصورت دستی و دو دستگاه ربات از جمله دستگاههای منحصر به فرد این کارگاه میباشد.
«کارگاه جوشکاری و آزمایشگاه جوش پیشرفته»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
به منظور آشنایی دانشجویان با یکی از فرایندهای مهم صنعتی در تولید و سـاخت قطعات در این کارگــاه، آموزش جوشکــاری برق و گــاز به دانشجویان دانشکده صنایع و دیگر دانشکدههای متقاضی ارائه میشود. علاوه بر آن آزمایشگاه جوش پیشرفته به منظور ارائه آموزش تخصصی جوش برای متقاضیان داخل و خارج دانشگاه، آمار همکاری میباشد. دستگاههای موجود در این کارگاه عبارت است از سیستمهای جوشکاری با برق، گاز، CO2 و آرگون که اخیرا تعدادی دستگاه جوش آرگون، پلاسما و CO2 خریداری شده و در حال نصب و بهرهبرداری میباشد. از جمله دستگاههای منحصر به فرد آزمایشگاه نیز می توان به سیستم Eddy current و سیستم Ultrasonic اشاره نمود. در حال حاضر عملیات تعمیر، بازسازی و تعویض دستگاههای فرسوده جوشکاری با گاز انجام گرفته و پروژه توسعه فیزیکی کارگاه که حدود 4000 متر مربع به فضای کنونی میافزاید در حال انجام میباشد که به زودی عملیات نصب ماشینآلات خریداری شده در فضای جدید انجام خواهد شد. به منظور ایمنی بیشتر کپسولهای گاز CO2 و استیلن، پروژه گازرسانی بصورت مرکزی در دست انجام میباشد. همچنین تجهیزات پیشرفته و مدرن آزمایشات غیرمخرب (NDT) به زودی از طریق پروژه بانک توسعه اسلامی تهیه و در فضای جدیدی که در حال ساخت است نصب و مورد بهرهبرداری قرار خواهند گرفت. امید آنکه با فعالیتهای صورت گرفته تاکنون و برنامههای آتی این مرکز به یکی از مراکز مهم و تخصصی در زمینه فناوریهای جوش پیشرفته در ایران تبدیل شود.
«آزمایشگاه اندازه گیری دقیق»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
در این آزمایشگاه، فعالیتهای آموزشـــــی و تحقیقاتی مرتبط با سیستمهای اندازه گیــری و کنترل کیفی فیزیکی قطعات و اجزا، انجام می پذیرد.
موضوع کلی آزمایشگاه اندازه گیری دقیق، کنترل کیفی قطعات مکانیکی از لحاظ اندازه ابعاد و صافی سطوح و مقدار زوایا با توجه به تلرانس مورد نیاز هر قطعه میباشد که در سه حالت :
- قطعات ساخته شده،
- کنترل ضمن ساخت قطعات
- پیدا کردن قطعات فرسوده شده و ناقص
بحث میگردد. برای یادگیری بهتر دانشجویان ضمن یادگیری روشها از لحاظ تئوری به طور عملی نیز روی قطعات نمونه آزمایش صورت میگیرد.
دستگاههای منحصر به فرد این گروه عبارتند از ابزارهای مختلف اندازه گیری مکانیکی، تعدادی وسایل کنترل الکترونیکی و یک دستگاه اندازه گیری نوری بنام پروفایل پروژکتور یا سایه تگار با بزرگنمایی تا 100 برابر.
یکی دیگر از دستگاههای مدرن موجود در این آزمایشگاه ، دستگاه CMM است، که به منظور اندازه گیری قطعه با دقت یک هزارم میلیمتر و رسم نقشه قطعه مورد استفـــــاده قرار میگیرد. پس از آن اطلاعات قطعــــه از طریق نرم افزارهـــای تخصصی به دستگــــاه CNC ارسال شده و در نهایت قطعه موردنظر با استفاده از اطلاعات ارائه شده دستگاه CMM توسط دستگاه CNC تراشیده و آماده میشود.
«آزمایشگاه ایمنی صنعتی»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
کارگران صنعتی در محیط های کار با عوامل زیان آور متعددی روبرو هستند. این عوامل ضمن ایجاد حوادث شغلی و بیماری های ناشی از کار، میزان کارایی و سطح تولید کارخانه را نیز تحت الشعاع قرار می دهند.
مهندسین ایمنی در ایجاد محیط کار ایمن نقش بسیار مهمی را ایفاء می نمایند، و بایستی عوامل زیان آور محیط کار خود را شناسایی نموده و پس از اندازه گیری، ارزشیابی و مقایسه با استانداردهای موجود، در صورت بالاتر بودن از حد مجاز در جهت حذف و یا کنترل آنها اقدام نمایند.
برای نیل به این مهم آنها بایستی با وسایل اندازه گیری و آزمایشگاهی ایمنی صنعتی آشنایی کامل داشته و بتوانند از این وسایل در ایمن سازی محیط های صنعتی استفاده نمایند.
چنانچه مدیر ایمنی یک مرکز صنعتی بتواند عــــوامل زیان آور موجود در کارخــانه خود را شناسایی، حذف و یا کنترل نماید، نه تنها از پرداخت هزینه های بسیار سنگین درمان و غرامتهای شغلی جلوگیری نموده است بلکه با ایجاد محیطی ایمن در افزایش کارایی کارگر و سطح تولید کارخانه تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
برای رسیدن به این اهداف آزمایشگاه ایمنی صنعتی در سال 1375 در دانشکده مهندسی صنایع راه اندازی شده و تعدادی از وسایل اندازه گیری عوامل فیزیکی و شیمیایی زیان آور محیط کار، خریداری گردیده و بخشی نیز در حال تهیه می باشد.
امید است در آینده از این آزمایشگاه بعنوان آزمایشگاه تحقیقاتی ایمنی صنعتی، جهت بررسی و حل معضلات ایمنی در پروسه های صنعتی استفاده گردد.
هم اکنون از این محل بعنوان مرکز تحقیقات کیفیت و بهره وری بهرهبرداری میشود.
«آزمایشگاه ارزیابی کار و زمان»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
رشد روزافزون تکنولوژی و پیچیدگی و گستــرش آن نیازمند بکارگیری مهارتهای تکنیکی اقتصادی و استفاده موثر از نیروی انسانی، زمان، ماشین آلات و تجهیـــــزات و مواد بمنظـــــور تولید با کمیت و کیفیت مطلوب می باشد و از آنجا که درس ارزیابی کار و زمان جنبه کاربردی زیادی دارد، به لحاظ ایجاد فضایی مناسب برای دانشجو در محیط کار و کارخانه احساس کند و دست آوردها و آموختههای علمی خود را تواماً به مرحله آزمایش قرار دهد، طراحی شده است.
آزمایشها عبارتند از: رسم نمودار مونتاژ- رسم نمودار فرآیند عملیات ساخت، زمان سنجی بوسیله کرونومتر (گسسته و پیوسته)، تعیین ضریب عملکرد، منحنی فراگیری و تحلیل آن، نمودار تقدم و تاخر، بالانس خط و تعیین ایستگاههای کاری، رسم نمودار مونتاژ بعــــد از بالانس خط، تهیه جدول دو دست و بهبود آن، طراحی میزکار، زمان سنجی به روش داده های استاندارد. تجهیزات اصلی مورد استفاده در این آزمایشگاه عبارتنداز انواع کرنومترها، لوازم اندازه گیری از قبیل میکرومتر، کولیس، مولتی متر و میزکارمتحرک، کامپیوتر، دوربین فیلمبرداری.
«آزمایشگاه فناوریهای اطلاعاتی و نوین»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
امروزه فناوریهای اطلاعاتی و نوین از اهمیت ویژهای در کلیه شاخه های علمی برخوردار است. آزمایشگاه فناوریهای اطلاعاتی و نوین با هدف شناسایی کاربردهای اینگونه فناوریها در مهندسی صنایع و با تاکید بر حوزه کسب و کار الکترونیکی تاسیس شده است برخی از محورهای پژوهشی این آزمایشگاه عبارت است از:
ü مهندسی فناوری اطلاعات و کاربردهای آن
ü روشهای داده کاوی و کاربردهای آن
ü فناوری اطلاعات و کاربردهای آن در بنگاههای اقتصادی
ü روشهای نوین کسب و کار الکترونیکی
ü سامانه های اطلاعاتی و نقش آنها در ارتقای بهره وری
بدیهی است خروجی فعالیتهای پژوهشی در این آزمایشگاه به صورت مقالات پژوهشی، ثبت اختراع، کتاب و گزارشات پژوهشی قابل استفاده در سایر مراکز تحقیقاتی و صنعتی خواهد بود.
«آزمایشگاه تحقیقاتی بهینه سازی والگوریتم های فرا ابتکاری»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
هدف از ایجاد آزمایشگاه تحقیقاتی بهینه سازی والگوریتم های فرا ابتکاری، بررسی و مدلسازی مسائل بهینه سازی ترکیبی عدد صحیح در مقیاس بزرگ (Large scaled Problem)، مسائل بهینه سازی ترکیبی (CombinatorialOptimization)، بررسی پیچیدگی محاسباتی مسائل کاملا جدید و توسعه الگوریتمهای فرا ابتکاری جدید با الهام از طبیعت (Nature-Inspired Algorithm) است. در این راستا نیاز به پژوهش عمیق و مستمر در جهت ایجاد نوآوری برجسته در این حوزه وجود دارد. ایجاد ارتباط مستمر بین شبکه پژوهشگران در این حوزه و مدیریت نوآوری جهت ایجاد ایدههای خلاقانه جهت توسعه الگوریتمهای جدید، از دیگر اهداف این آزمایشگاه است.
علاوه بر این، بکارگیری الگوریتمهای موجود درتحقیقات دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز از اهداف این آزمایشگاه است. در این جهت، ایجاد برنامههای کامپیوتری الگوریتمهای موجود، ایجاد مرکز داده ها (Data center) جهت حوزههای تحقیقاتی مختلف، استفاده از نرم افزارهای بهینهسازی در مقیاس بزرگ جهت اعتبارسنجی نتایج الگوریتمها، شبیهسازی نتایج و توسعه الگوریتمهای چندهدفه را می توان از اهداف این آزمایشگاه برشمرد. همچنین مدلسازی ریاضی جهت حوزههای تحقیقاتی مختلف از جمله مکانیابی و جانمایی، سیستمهای تولیدی، زنجیرههای تامین، تجارت الکترونیک و... از دیگر اهداف این آزمایشگاه است. در این خصوص هدف برقراری ارتباط با صنعت و حوزههای خدماتی جهت مدل کردن و بهینه سازی مسائل دنیای واقعی و ایجاد بهبود در سیستمهای موجود است.
«آزمایشگاه مهندسی کیفیت و پایایی»[ویرایش | ویرایش مبدأ]
پیشرفت سریع در تکنولوژی، رقابت جهانی و افزایش انتظارات مشتری جهت برخورداری از محصولی ایمن، قابل اطمینان و با کیفیت بالا باعث شده است تا سازمانها و شرکتها توجه خاصی به سمت بهبود کیفیت، بهرهوری و پایایی محصولات تولید شده خود داشته باشند. بسیاری از شرکتها جهت رفع این مسئله، نیازمند افراد متخصص و یا آموزش مهندسین خود در حوزه مهندسی کیفیت و پایایی میباشند.
پایایی
پایایی یکی از مهمترین مشخصههای کیفی قطعات، محصولات و سیستمهای بزرگ و پیچیده است. همچنین یکی از خصوصیات کیفی که مشتریان از تولیدکنندگان محصولات انتظار دارند، پایایی میباشد. تعاریف متفاوتی برای کیفیت وجود دارد، اما توافق کلی وجود دارد که محصول نامطمئن، محصولی با کیفیت بالا محسوب نمیشود. به طور کلی با اینکه کیفیت و پایایی شدیدا به هم مرتبط هستند ولی به هیچ وجه یکسان نیستند. زیرا کیفیت تطابق با مشخصات است ولی پایایی تطابق با مشخصات در طول زمان میباشد. به عبارت دیگر پایایی، کیفیت در طول زمان است.
کیفیت
همیشه باید یک نکته اصلی را در مورد یک محصول در نظر داشت و آن این است که محصول باید خواستههای افراد استفاده کننده را برآورده نماید. با توجه به این نکته می توان کیفیت را شایستگی جهت استفاده تعریف کرد. از طرف دیگر برای اغلب سازمانها، این یک امر مشکل و پر هزینه است که بتوانند محصولاتی به مشخصههای کیفی عاری از عیب تولید نمایند. دلیل اصلی این مشکل وجود تغییرپذیری در این گونه مشخصهها است. بنابراین می توان بهبود کیفیت را کاهش در تغییرپذیری فرایند و محصول تعریف نمود.
____________________________________________
اسامی اساتید و کارشناسان تعدادی از کارگاهها و آزمایشگاههای دانشکده از زمان تاسیس تاکنون (1397) ( روی کلمه گسترش کلیک کنید)
نام استاد | فوت شده | بازنشسته | شاغل |
رسائی | ẟ | ||
بهرام زادگان | ẟ | ||
تیموری | ẟ | ||
ملکان | ẟ | ||
آزاد بری نژاد | ẟ | ||
محمد پور | ẟ | ||
محمد علیها | ẟ | ||
محمدی | ẟ | ||
حاج علی اکبر | ẟ | ||
تیموری اسیفچی | ẟ | ||
نام استاد | فوت شده | بازنشسته | شاغل |
ولی ور | ẟ | ||
شهیدی | ẟ | ||
تهرانی | ẟ | ||
برزی | ẟ | ||
پیوندی | ẟ | ||
بازاریان | ẟ | ||
رمضان نیا | ẟ | ||
صادقی | ẟ | ||
قائمی | ẟ | ||
خداپرست | ẟ | ||
خالقی | ẟ | ||
زیوری | ẟ | ||
پور مسگری | ẟ | ||
مهرجو | ẟ | ||
هوسی | ẟ | ||
نام استاد | فوت شده | بازنشسته | شاغل |
صادقی | ẟ | ||
خانم شریفی | ẟ | ||
نام استاد | فوت شده | بازنشسته | شاغل |
ثقفی نیا | ẟ | ||
زیوری | ẟ | ||
شفیعا | ẟ | ||
خدا پرست | ẟ | ||
زیور رسا | ẟ |
معرفی اساتید با خلاقیت ها و ابتکارات[ویرایش | ویرایش مبدأ]
1- دکتر فرناز برزین پور
2-دکتر میر سامان پیشوایی
3- دکتر محمد سعید جبل عاملی
4- دکتر سید مهدی حسینی مطلق
5- مهندس مجتبی ثقفی نیا
6 - دکتر سید جعفر سجادی
7- دکتر رسول نورالسناء
دانش آموختگان بنام دانشکده صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران[ویرایش | ویرایش مبدأ]
فارغ التحصیلان رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران در بسیاری از حوزه های علمی و اجرایی کشور و حتی در جهان موفقیتهای زیادی کسب کرده اند که تعدادی از آنان معرفی می گردد:
نام و نام خانوادگی | عنوان شغلی | فارغ التحصیل سال ......دوره کارشناسی | فارغ التحصیل سال ......دوره کارشناسی ارشد | فارغ التحصیل سال ......دوره دکترا |
---|---|---|---|---|
دکتر مجید خدمتی | هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف | ◙ -1388ش | - | - |
مهندس غلامرضا رمضان نیا | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1352 ش | ◙ - 1384 ش | - |
دکتر عبدالله جاسبی | هیئت علمی د. علم و صنعت و عضو شورایعالی انقلاب
فرهنگی و ریاست سابق دانشگاه آزاد اسلامی |
◙ | - | - |
دکتر سید فرید قنادپور | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1385 ش | ◙ - 1387 ش | ◙ - 1392 ش |
دکتر علیرضا معینی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ | - | - |
دکتر محمد علی شفیعا | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ -1352ش | - | - |
دکتر بابک امیری | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | - | ◙ - 1385 ش | - |
دکتر هادی صاحبی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | - | ◙-1386ش | - |
دکتر محمد فتحیان | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و معاون سابق آموزشی دانشگاه | - | ◙ - 1376 ش | ◙ - 1381 ش |
دکتر ابراهیم تیموری | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | - | ◙ - 1372 ش | ◙ - 1378 ش |
دکتر علیرضا علی احمدی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1365 ش | - | - |
دکتر کامران شهانقی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1365 ش | ◙ - 1368 ش | ◙ - 1379 ش |
دکتر سید مهدی حسینی مطلق | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1380 ش | - | - |
دکتر آرمین جبارزاده | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1385 ش | ◙ - 1387 ش | ◙ -1390 ش |
دکتر سعید یعقوبی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1382 ش | - | ◙ - 1390 ش |
دکتر مهدی غضنفری | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و وزیر
سابق وزارت صنعت معدن و تجارت |
◙ - 1365 ش | - | - |
دکتر محمد ایمانی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1379 ش | - | - |
دکتر عمران محمدی کلیدسر | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1382 ش | ◙ - 1385 ش | ◙ - 1389 ش |
دکتر احمد ماکوئی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1364 ش | ◙ - 1370 ش | ◙ - 1373 ش |
دکتر فرناز برزین پور | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1375 ش | - | - |
مهندس غلامحسین خالقی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و مدیرکل
سابق حوزه ریاست دانشگاه |
◙ | ◙ | |
دکتر سید جعفر سجادی | هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران | ◙ - 1368 ش | - | - |
مهندس سید محمد بحرینیان | مدیرعامل تکلان توس و عضو هیات نمایندگان اتاق
بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران |
◙ - 1363 ش | - | - |
مهندس علی فرهی | موسس مجموعه فرش فرهی | ◙ | - | - |
مهندس امیراسفندیاری | مدیرعامل وبسایت خوگر | ◙ | - | - |
مهندس احسان جهانی | موسس شرکت کارپینو (سرویس تاکسی آنلاین) | ◙ - 1385 ش | ◙ - 1391 ش | - |
مهندس حسین رادمهر | مدیر و برنامه ریز پروژه فاز 14 پارس جنوبی | ◙ - 1382 ش | ◙ - 1386 ش | - |
دکتر عباس احمدی | هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر | ◙ | ||
دکتر محمد جواد میرزا پور | هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر | ◙ - 1386 ش | ◙ - 1390 ش | |
دکتر سید علی ترابی | هیئت علمی دانشگاه تهران | ◙ - 1373 ش | ||
دکتر رضا توکلی مقدم | هیئت علمی دانشگاه تهران - جز یک درصد دانشمندان جهان | ◙ - 1367 ش | ||
دکتر امین جمیلی | هیئت علمی دانشگاه تهران | ◙ - 1383 ش | ◙ - 1390 ش | |
دکتر علی حاجی اقا بزرگی امیری | هیئت علمی دانشگاه تهران | ◙ - 1372 ش | ◙ - 1385 ش | ◙ - 1390 ش |
دکتر مسعود ربانی | هیئت علمی دانشگاه تهران | ◙ - 1370 ش | ||
دکتر حامد شکوری گنجوی | هیئت علمی دانشگاه تهران | ◙ - 1366 ش | ||
دکتر عطااله طالعی زاده | هیت علمی دانشگاه تهران | ◙ - 1387 ش | ◙ - 1391 ش | |
دکتر محمد محمدی | هیئت علمی دانشگاه خوارزمی | ◙ | ||
دکتر مهرداد کارگری | هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس | ◙ | ||
دکتر الیپس مسیحی | هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس | ◙ | ◙ | |
دکتر اشکان حافظ الکتب | هیئت علمی دانشگاه ازاد تهران جنوب | ◙ | ◙ | |
دکتر محمد مهدی پایدار | هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل | ◙ | ||
دکتر عبدالله اراسته | هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل | ◙ - 1393 ش | ||
دکتر مهدی بشیری | هیئت علمی دانشگاه شاهد | ◙ - 1378 ش | ||
دکتر امیر حسین امیری | هیئت علمی دانشگاه شاهد | ◙ - 1383 ش | ||
دکتر سید امین بدری | هیت علمی دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان | ◙ - 1387 ش | ◙ - 1393 ش | |
دکتر عبدالعلی علی عسگری | ریاست سازمان صدا وسیما و رئیس سابق دانشکده
صدا و سیما و عضو شورایعالی انفلاب فرهنگی |
- | - | ◙ |
دکتر سعید ذوالفقاری | هیئت علمی و معاون آموزشی دانشکده صنایع دانشگاه رایسون کانادا | - | ◙ -1369ش | - |
مرحوم دکتر وفا غفاریان | معاون وزیر و رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات و مدیر عامل صنایع الکترونیک ایران | ◙-1358ش | ◙ - 1377 ش | ◙ - 1383 ش |
دکتر نادر غفاری نسب | هیئت علمی دانشگاه تبریز | - | ◙ - 1389 ش | ◙ - 1393 ش |