گرایش بهینه سازی سیستم ها

3d man 6 20091019 1016879157.jpg

معرفی بهینه سازی سیستم ها[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در گذشته نام این گرایش صنایع - صنایع بوده اما در چند سال اخیر به بهینه سازی سیستم ها تغییر نام داده است.  قدمت این گرایش از تمام گرایش های ارشد صنایع بیشتر است، به همین علت بیشتر دانشگاه ها این گرایش را برای ارشد ارائه میدهند و ظرفیت بیشتری نسبت به دیگر گرایشهای ارشد صنایع دارد و به علت علاقه دانشجویان به این گرایش تقریبا میشود گفت که ظرفیت های این گرایش زودتر از گرایشهای دیگر تکمیل می شود.

می توان گفت مهمترین، و پیچیده ترین امتحان ورودی کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی صنایع، متعلق به گرایش بهینه سازی سیستم ها می باشد. دروسی که در این گرایش از دانشجویان امتحان گرفته می شود نسبت به گرایش های دیگر برای دانشجویان صنایع تخصصی تر بوده و لذا دانشجویان صنایع از این جهت از دانشجویان رشته های دیگر جلوتر هستند؛ ولی باید بگوییم سخت ترین امتحان ورودی مربوط به این گرایش می باشد.

فارغ التحصیلان گرایش بهینه سازی سیستم ها توانایی کارهایی از قبیل مدلسازی، برنامه ریزی در پروژه های مختلف، بررسی مشکلات و ارائه بهترین الگوها در سازمان ها و کارخانه ها برای بهینه سازی مسائل مختلف از قبیل انسان، مواد و ماشین آلات را دارا هستند. آنها سعی می کنند ارتباط منطقی بین اجزاء انواع سیستمهای تولیدی و غیر تولیدی را جستجو کرده و بازدهی آنها را افزایش دهند. البته باید عرض کنیم که شاید این اهداف در مورد مهندسین صنایع در دوره کارشناسی (گرایش تولید صنعتی و گرایش تحلیل سیستم ها) نیز صادق باشد؛ ولی دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد بهینه سازی سیستم ها سعی می کنند مطالب را بصورتی عمیقتر و تخصصی تر دنبال کنند و مخصوصاً با خواندن درس هایی که به برنامه ریزی و مسائل سیستماتیک مربوط می شود، مدلسازی و ارائه الگوهای مناسب را در خود تقویت کنند.

نمونه بخش هایی از اقدامات مهندسان بهینه سازی سیستم ها

1- برنامه ریزی پروژه های متفاوت

2- مدل سازی

3- رسیدگی به مشکلات و طراحی وارائه مناسب ترین الگو ها برای رفع مشکل

4- بهینه نمودن ماشی آلات، نیروی انسانی و مواد

تلاش مهندسان بهینه سازی سیستم ها بر این است که با پیدا کردن ارتباطی منطقی بین اجزا سیستم های مختلف سود دهی این سیستم را افزایش دهند.

درست است که این کار ها را کارشناسان صنایع نیز انجام میدهند و علت این موضوع همانطور که بیان شد  این است که این گرایش ارشد در گذشته نام مهندسی صنایع را داشته بود ولی کارشناسان ارشد بهینه سازی سیستم ها نباحث را تخصصی تر و با عمق بیشتری مطالعه میکنند و نسبت به کارشناسان صنایع مدل ها و الگو های بهتر و مناسب تری را ارائه میدهند.

برنامه درسی گرایش بهینه سازی سیستم ها[ویرایش | ویرایش مبدأ]

تعداد واحدهای درسی: 32 واحد