کارشناسی برنامه ریزی و کنترل پروژه

معرفی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

مدیر کنترل پروژه فعالیت‌های برنامه‌ریزی، سازماندهی، نظارت بر اجرا و هدایت را بر عهده دارد و سعی ‌دارد تا با استفاده‌ درست از منابع، نتایج مشخص و مورد انتظار را با هزینه‌ توافق‌شده‌ در موعد درست خود تحویل ‌دهد.  به بیان دیگر مدیر کنترل پروژه با بكارگیری دانش، مهارتها، ابزار و تكنیكهای لازم در اداره جریان اجرای فعالیتها، به رفع نیازها و انتظارات متولیان از اجرای پروژه کمک می کند. مدیر کنترل پروژه در اجرای این مهم از دو بازوی قدرتمند برنامه‌ریزی و كنترل بهره می‌گیرد. مدیر پروژه باید برای زمانبندی، هزینه یابی و تحلیل ریسک های پروژه از نرم افزارهای مرتبط استفاده کند و امروز کامپیوتر از مهمترین ابزار در دست هر مدیر پروژه است.

نمونه وظایف[ویرایش | ویرایش مبدأ]

• تحلیل و ترسیم نیازها و خواسته های مورد نظر مشتری یا کارفرما به منظور ایجاد زبان مشترک بین تمامی ذی نفعان پروژه و امکان توافق بر روی نتایج و دستاوردهای انجام پروژه
  • توافق در خصوص زمانبندی ها، هزینه ها و منابع مورد نیاز بر اساس طرح اولیه
  • شکستن پروژه به مراحل مختلف و تهیه طرح و برنامه زمانبندی دقیق برای رسیدن به اهداف هر مرحله
  • انتخاب و هدایت تیم پروژه
  • مذاکره با پیمانکاران و تامین کنندگان مواد و خدمات
  • اطمینان یافتن از انجام  به موقع هر مرحله از پروژه و مطابق با بودجه و استانداردهای کیفیت بودن آن
  • گزارش مرتب پیشرفت پروژه به مدیران ارشد یا مشتری
  • مدیریت ریسک برای جلوگیری از تاخیر در پروژه

بازار کار[ویرایش | ویرایش مبدأ]

به طور کلی این افراد می توانند جذب سازمان های پروژه محور مثل سازمان های زیر بشوند.

الف) شرکت های ساختمانی

ب) شرکت های نفت و پتروشیمی

ج)شرکت های عمرانی و راه سازی

د) کارخانه هایی که محصولات سفارشی تولید می کنند.

و....

شخصیت شناسی کارشناسان برنامه ریزی و کنترل پروژه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

نکات مهم برای دانشجویان صنایع گرایش برنامه ریزی و کنترل پروژه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در مقطع کارشناسی صنایع دروسی مانند تحقیق در عملیات، آمار مهندسی، طراحی سیستم های مدیریت اطلاعاتی و اصلی ترین درس که همان کنترل پروژه است به دانشجویان برای حضور در این عرصه کمک می کند.

ادامه تحصیل دانشجویان صنایع گرایش برنامه ریزی و کنترل پروژه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشجویان در تمامی گرایش ها می توانند این مسیر را ادامه دهند.

راهنمای اخذ واحد های درسی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

• در صورت علاقه به زمینه برنامه ریزی و کنترل پروژه می توانید واحد های درسی خود را برای هماهنگی بیشتر با این زمینه با توجه به راهنمای زیر اخذ کنید .
  • دروس مرتبط: دروسی هستند که برای فهم بهتر دروس دیگر دسته ها لازم می باشند و دانشجو باید سعی نماید آشنایی مناسبی با آن ها داشته باشد.
  • دروس بسیار مرتبط: دروسی هستند که برای ورود به بازار کار زمینه شغلی مورد نظر حائز اهمیت بوده و یادگیری با آن ها به فعالیت هر چه موثرتر در این زمینه شغلی یاری می رساند.
  • دروس ضروری: دروسی هستند که باید بر روی آن ها تمرکز نمود. به پروژه ها، تحقیقات و فعالیت های جانبی این دروس باید توجه خاص داشت و دانشجو سعی کند که به این دروس کاملا مسلط شود.
.

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

مسیر ایرانی

کتاب دانشنامه مهندسی صنایع (تالیف سید علیرضا بطحایی و سید حسین بطحایی )