دپارتمان صنایع و سیستم دانشکده مهندسی دانشگاه تنسی

دانشگاه تنسی ( The University of Tennessee)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

بزرگ‌ترین دانشگاه ایالت تنسی در ایالات متحده است که بیش از ۲۸۰۰۰دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه در مرکز شهر ناکسویل قرار دارد.
Thehill.jpg
آرم دانشگاه تنسی
دانشگاه تنسی در یک نگاه
شعار Veritatem cognoscetis, et veritas vos liberabit. (زبان لاتین)
شعار به انگلیسی You will know the truth and the truth shall set you free.
نوع  دانشگاه دولتی
تأسیس‌شده ۱۰ سپتامبر ۱۷۹۴
مؤسسهٔ مادر University of Tennessee system
وابستگی آکادمیک APLU، ORAU، URA
موقوفه مالی $1.100 ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰(2016)
اعضای هیئت علمی بیش از 1,700 نفر
کارمندان مدیریتی 9,791
دانشجویان 28,052 (Fall 2016)
کارشناسی 22,139 (Fall 2016)
تحصیلات تکمیلی 5,913 (Fall 2016)
پردیس ۶۰۰ /۲۴۰ هکتار
رنگ آموزشگاه UT Orange, White
نام ورزشی تنسی والنتیرز
نماد Smokey X

شعبات[ویرایش | ویرایش مبدأ]

این دانشگاه به غیر از شعبهٔ مرکزی در شهر ناکسویل، شعبات دیگری نیز دارد:

• دانشگاه تنسی در چتانوگا
  • دانشگاه تنسی در ممفیس [۴] (ویژه علوم پزشکی)
  • دانشگاه تنسی در مارتین
  • مؤسسه فضایی دانشگاه تنسی [۵]

تاریخچه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دانشگاه تنسی در اوایل تاسیس

این مؤسسه از کهن‌ترین موسسات آموزش عالی در آمریکاست. دانشگاه تنسی در سال ۱۷۹۴ میلادی (۱۱۷۳ هجری شمسی) تأسیس شد، یعنی دو سال قبل از بنیانگذاری خود ایالت تنسی. تقریباً نزدیک به یکصد سال بعد، یعنی در سال ۱۸۹۲، از نخستین زن در دانشگاه ثبت نام به عمل آمد.

بودجه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در سال ۲۰۰۵، از بودجه ۱٫۴ میلیارد دلاری این دانشگاه، قریب ۳۰۸ میلیون دلار آن صرف تحقیقات شد.

پژوهش و اعتبار[ویرایش | ویرایش مبدأ]

این دانشگاه امروزه در زمره برترین دانشگاه‌های دولتی آمریکا قرار دارد.

دانشگاه تنسی به همراه شرکت خصوصی باتل (Battelle) آزمایشگاه ملی اوک ریج را هدایت و اداره می‌کنند.

مؤسسه ملی علوم محاسباتی (آمریکا) توسط همین دانشگاه اداره می‌شود. ابررایانه کراکن، سریعترین ابررایانه دانشگاهی جهان در همین مرکز دانشگاهی قرار دارد.

این دانشگاه در مهندسی هسته‌ای در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۴ دارای رتبه ملی ۵ در کشور بود، که بالاترین رتبه سراسری دانشگاه است.

رتبه جهانی این دانشگاه در فیزیک و علوم رایانه‌ای در سال ۲۰۱۰ میلادی ۷۶ بود.

مطابق آخرین رده‌بندی مؤسسه یو اس نیوز برای سال ۲۰۱۷ دانشگاه تنسی با یک رده صعود در رتبه ۴۶ دانشگاه‌های دولتی (عمومی) آمریکا قرار گرفته‌است.

ورزش[ویرایش | ویرایش مبدأ]

تنسی والنتیرز (Tennessee Volunteers) لقب تیمهای ورزشی این دانشگاه است. این تیمها از پر آوازه‌ترین تیمهای ورزشی لیگهای سرتاسری آمریکا می‌باشند.

در المپیک پکن[ویرایش | ویرایش مبدأ]

والنتیرزها به حدی در عرصهٔ ورزش در سطح ملی حضور دارند که بسیاری از دانشجویان این دانشگاه عضو تیم‌های ملی ورزشی آمریکا هستند.

بطور نمونه، در سال ۲۰۰۸ و در المپیک پکن، ۵ دانشجوی مشغول به تحصیل، و ۱۲ دانشجوی فارغ‌التحصیل این دانشگاه، و نیز یک مربی از این دانشگاه در مسابقات المپیک (برای تیم ملی آمریکا) شرکت داشتند. از این گروه، شش مدال در این مسابقات حاصل گردید که عبارت بودند از:

• کریستین مگنوسون (۲ مدال نقره، شنای بانوان)
  • مونیکا ابوت (۱ مدال نقره، بیسبال بانوان)
  • تامیکا کچینگز (۱ مدال طلا، بسکتبال بانوان)
  • کارا لاوسون (۱ مدال طلا، بسکتبال بانوان)
  • کندس پارکر (۱ مدال طلا، بسکتبال بانوان)

روابط با ایران[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی، تعدادی از اعضای تیم بیسیال بانوان دانشگاه تنسی جهت چند دیدار دوستانه و برگزاری چند کارگاه آموزشی برای بانوان ایران عازم تهران گردیدند.

مشاهیر[ویرایش | ویرایش مبدأ]

پیتر دوهرتی (برنده جایزه نوبل پزشکی) و جیمز بیوکانان (برنده جایزه نوبل اقتصاد) به ترتیب هیئت علمی و فارغ‌التحصیل این دانشگاه می‌باشند.

از دیگر دانش آموختگان یا هیئت علمی برجسته این دانشگاه می‌توان ۱۱ فضانورد و قریب یکصد نماینده مجلس و سنای آمریکا را نام برد، من‌جمله سناتور لامار آلکساندر، رقیب پیشین جرج بوش در انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته و نیز سناتور باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنا.

فارغ التحصیلان ایرانی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

از ایرانیان معروف که در دانشگاه تنسی تحصیل کرده‌اند می‌توان به افراد زیر اشاره نمود:

دکترعلی شریعتمداری وزیر علوم در دولت موقت بازرگان و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

دکتر حسین دهشیار استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی

دکتر تخشید رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران