دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه کلمبیا

دانشگاه کلمبیا[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دانشگاه کلمبیا (به انگلیسی: Columbia University) از قدیمی‌ترین و معتبرین دانشگاه‌های آمریکا و جهان به‌شمار می‌آید.

نشان دانشگاه کلمبیا

این دانشگاه اکنون داری ۳۵۴۳ استاد و ۲۴۸۲۰ دانشجو است.

تاریخچه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دانشگاه کلمبیا در سال 1754 با نام دانشگاه پادشاهی توسط جورج دوم پادشاه انگلیس تاسیس شد. این دانشگاه قدیمی ترین موسسه در ایالت نیویورک و پنجمین دانشگاه دانشگاه در ایالات متحده امریکاست. اولین کلاس این دانشگاه با 8 نفر دانشجو در مدرسه کلیسای ترینتی برگزار گردید اما در سال 1776 ساختمان جدید آن ساخته شد و جان جی به عنوان مدیر آن در سال 1784 نام این دانشگاه به دانشگاه کلمبیا تغییر یافت.

در سال 1857 با تکمیل ساختمان خیابان مدیسون، ایندانشگاه به آنجا منتقل شد. یک سال بعد نیز مدرسه حقوق دانشگاه کلمبیا تاسیس گردید. دانشکده مهندسی این دانشگاه که همچنان نیز فعالیت می نماید در سال 1864 تاسیس گردید و اولین درجه دکتری خود را در سال 1875 اعطا نمود.

کتابخانه دانشگاه کلمبیا

در سال 1890، ست لو رئیس دانشگاه کلمبیا شد. وی به توسعه و ارتقا دانشگاه اهمیت زیادی می داد و در این راستا تلاش های بسیاری صورت گرفتاز جمله آن ها ایجاد دانشکده اساتید و افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه می توان یاد کردکه این موضوع باعث شناخته تر شدن این دانشگاه در ایلت نیویورک گردید. این روند سال ها بعد از وی نیز ادامه پیدا کردو دانشکده های پزشکی و علوم انسانی و همچنین رشته های گوناگون در مهندسی در این دانشگاه شکل گرفت.

این دانشگاه در شهر نیویورک در محله Morningside Heights که محصور بین محلات Upper West side و هارلم است در شمال غربیِ منهتن، در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار به نام King College و در سال ۱۷۹۱ میلادی ساخته شد که در آن زمان شامل تعدادی انجمن علمی بود و در سال ۱۷۸۴ به Columbia College تغییر نام داد. در واقع دانشگاه کلمبیا در سال ۱۷۵۴ میلادی و به فرمان جرج دوم پادشاه وقت بریتانیای کبیر، با نام «کینگز کالج» (کالج پادشاه) در منهتن جنوبی تأسیس شد.

ساخت ساختمان‌های جدید در دانشگاه بعد از جنگ جهانی دوم شروع شد که اغلب با منازعاتی شامل مباحث آزاد در مورد ساختار جدید دانشگاه همراه می‌شد.

چند ساختمان از این دانشگاه به عنوان آثار تاریخی ثبت شده‌اند. ساختمان(۱۹۰۰) Low Memorial Library یکی از انهاست که در فهرست شاهکارهای معماری نیز قرار دارد.

چارلز مک‌کیم از معماران مهم پردیس این دانشگاه است.

تا سال ۲۰۳۰ میلادی، به تدریج پروژهٔ منهتن-ویل که توسط رنزو پیانو طراحی شده‌است، پردیسی به مساحت ۱۷ هکتار را به این دانشگاه اضافه خواهد کرد.

معروف ترین دانشکده های این دانشگاه دانشکده حقوق، کسب و کار و پزشکی است. این دانشگاه همچنین دارای جامع ترین کتابخانه حقوق در امریکا می باشد.

مجسمه «متفکر» اثر آگوست رودَن در دانشگاه کلمبیا

افتخارها و ویژگی‌های برجسته[ویرایش | ویرایش مبدأ]

این دانشگاه عضو آیوی لیگ است و در مرکز شهر نیویورک واقع است.

یکی از معتبرترین دستاوردهای دانشگاه کلمبیا بالاترین میزان جایزهٔ نوبل برای استادان یا فارغ التحصیلان این مؤسسه است که از تمام دانشگاه‌های دنیا با فاصله فزونی می‌گیرد.

جایزه پولیتزر که معتبرترین جایزه روزنامه‌نگاری در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود، هر ساله با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران و نیز نویسندگان، شاعران و موسیقی‌دانان برجسته اهدا می‌شود.

کتابخانه این دانشگاه شامل بیش از ۹ میلیون جلد کتاب است. یکی از نکات این کتابخانه بخش Avery Architectural and Fine Arts Library است که بالغ بر ۴۰۰۰۰۰ جلد کتاب دارد که در آمریکا بزرگترین منبع این مبحث به حساب می‌آید.

رتبه این دانشگاه در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان همواره در میان ۱۵ دانشگاه برتر قرار دارد و عموماً در میان دانشگاه‌های ایالات متحده در بین ۱۰ دانشگاه برتر است. کلمبیا ۲۹ تیم ورزشی نیز در خود دارد.

باراک اوباما، یکی از دانش آموختگان مشهور دانشگاه کلمبیا

مشــاهیـر[ویرایش | ویرایش مبدأ]

۳۹ برنده جایزه نوبل از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند و به‌طور کلی ۸۲ نوبلیست از مشاهیر این دانشگاه به حساب می‌آیند؛ و در حال حاضر سه سناتور از سناتورهای آمریکا نیز از اعضای دانشگاه کلمبیا هستند. با آمار ۸۲ نوبلیست دانشگاه کلمبیا در صدر فهرست تمام مؤسسات آموزشی در جهان در این حوزه است.

۸۲ نوبلیست از جمله میلتون فریدمن را می‌توان از مشاهیر این دانشگاه دانست. برایان گرین و آیزاک آسیموف نیز از این دانشگاه بوده‌اند. برندهٔ نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۶ میلادی، اورهان پاموک، که از استادان این دانشگاه می‌باشد، پژوهش‌های خود برای نگارش رمانی با عنوان کتاب سیاه را در کتابخانهٔ باتلر این دانشگاه انجام داده‌است.

حمید دباشی، احسان یارشاطر، و پروژهٔ دانشنامه ایرانیکا در این دانشگاه خصوصی مستقر هستند.

باراک اوباما، چهل و چهارمین رئیس‌جمهوری ایالات متحدهٔ آمریکا، از دانش آموختگان این دانشگاه است. دوایت آیزنهاور، سی و چهارمین رئیس‌جمهوری آمریکا، از سال ۱۹۴۸ تا سال ۱۹۵۳ ریاست دانشگاه کلمبیا را بر عهده داشته‌است.
تئودور روزولت، 26مین رئیس جمور ایالات متحده آمریکا

دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه کلمبیا[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دپارتمان مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات دانشکده مهندسی این دانشگاه در سال 1919 با تاسیس رشته مهندسی صنایع ایجاد گردید. اولین گروه فارغ التحصیلان دپارتمان در سال 1922 از دانشگاه خارج شدند. در سال 1952، دوره تحقیق در عملیات نیز در این دانشگاه ارائه شد.

هم اکنون دپارتمان مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات دارای 4 رشته سیستم های مدیریتی مهندسی ، مهندسی مالی، مهندسی صنایع و رشته تحقیق در عملیات می باشد که از دانشجویان در سراسر جهان، علاقه مندان را پذیرش می نماید.

هدف دپارتمان مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات ، تبدیل شدن یک موسسه علمی در کلاس جهانی در زمینه تحقیق و پژوهش، آموزش ، ترویج روش ها، تربیت مدیران صنعتی، ایجاد توانایی تصمیم گیری در افراد و تربیت محققان در حوزه مدیریت مهندسی، مهندسی مالی ، مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات می باشد.

دانشگاه کلمبیا به واسطه دانشکده های متعدد، دانشجویان ممتاز، اساتید برجسته، آزمایشگاه های مجهز و ارتباط موثر با صنعت و خدمات توانسته است به جایگاه مناسبی در سطح جهان دست یابد و تولید کننده علوم در حوزه های مختلف گردد.

گردآورنده[ویرایش | ویرایش مبدأ]

رایکا محمدی