دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه ویرجینیا

معرفی دانشگاه :[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دانشگاه ویرجینیا (به انگلیسی: University of Virginia یا UVA) یکی از معتبرترین دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا و جهان است. این دانشگاه برترین دانشگاه ایالت ویرجینیا می‌باشد. دانشگاه ویرجینیا توسط توماس جفرسون، از بنیان‌گذاران اصلی ایالات متحده آمریکا و سومین رئیس‌جمهور این کشور، در سال ۱۸۱۹ میلادی، بنیان نهاده شد. این دانشگاه جزو میراث جهانی یونسکو در آمریکا به ثبت رسیده‌است. بر اساس رده‌بندی Best College Reviews این دانشگاه زیباترین دانشگاه ایالات متحده قلمداد می‌شود.

تاریخ :[ویرایش | ویرایش مبدأ]

از توماس جفرسون به عنوان «پدر بنیان‌گذار» این دانشگاه یاد می‌شود. جیمز مدیسون و جیمز مونرو، رؤسای جمهور چهارم و پنجم آمریکا، نیز پس از جفرسون مدیریت مستقیم این دانشگاه را بر عهده گرفتند. توماس وودرو ویلسون، رابرت اف. کندی و ادگار آلن پو از افرادی مشهور فارغ‌التحصیل شده از این دانشگاه می‌باشند. همچنین ۱۱ سناتور و شش فضانورد نیز از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.

نوع دانشگاه دولتی, ناو سرفرماندهی
تأسیس‌شده ۱۸۱۹؛ ۲۰۰ سال پیش
وابستگی آکادمیک انجمن دانشگاه‌های آمریکایی APLU ORAU URA SURA
موقوفه مالی $9.5 billion (2018)
بودجه $1.39 billion
رئیس James E. Ryan
اعضای هیئت علمی 2,102
دانشجویان 24,360
کارشناسی 16,655
تحصیلات تکمیلی 7,705
موقعیت شارلوتزویل، ویرجینیا، ویرجینیا،United States
پردیس Small city ۱٬۶۸۲ acre (۶٫۸۱ مترکیلومربع) میراث جهانی یونسکو
رنگ آموزشگاه Orange and Blue
نام ورزشی Cavaliers Wahoos
شگون‌نما Cavalier
تعلق ورزشی به ان‌سی‌ای‌ای بخش یکم – ACC
وبگاه www.virginia.edu

میراث جهانی یونسکو
نام رسمی مانتیسلو and the University of Virginia in Charlottesville
نوع Cultural
زمینه i, iv, vi
نامزد 1987 (11th کمیته میراث جهانی یونسکو)
شمارهٔ ارجاع 442
Region Europe and North America

رده‌بندی :[ویرایش | ویرایش مبدأ]

بر اساس معتبرترین رده‌بندی دانشگاه‌های آمریکایی که هرساله توسطه U.S. News منتشر می‌شود، این دانشگاه در کنار دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس (UCLA) برترین دانشگاه دولتی ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. شهر شارلوتسول، شهری که این دانشگاه در آن قرار دارد، جز ۱۰ شهر دانشگاهی برتر می‌باشد. پشتوانهٔ مالی این دانشگاه به بیش از ۶ میلیارد دلار می‌رسد و از لحاظ مناسب بودن میزان شهریه و هزینه‌های تحصیلی، مقام اول را در میان دانشگاه‌های آمریکا دارد. در زمینهٔ ادبیات و پزشکی نیز از دانشگاه‌های پیشتاز آمریکا به حساب می‌آید. دانشکده اقتصاد مالی این دانشگاه دارای رتبهٔ ۹، دانشکده تجارت و بازرگانی (بیزینس) دارای رتبهٔ ۶، دانشکده مدیریت دارای رتبهٔ ۵ و دانشکده بازاریابی دارای رتبهٔ ۷ در میان دانشگاه‌های آمریکا می‌باشد. در مجموع و در رتبه‌بندی کلی، این دانشگاه دارای رتبهٔ ۳۴ در جهان می‌باشد.

برندگان جایزه نوبل :[ویرایش | ویرایش مبدأ]

نوبلیست‌های علمی عضو کادر هیئت علمی یا فارغ‌التحصیل شده از دانشگاه ویرجینیا عبارتند از:

• توماس وودرو ویلسون، دریافت‌کننده جایزه صلح نوبل در ۱۹۱۹
  • آلفرد جی. گیلمان، دریافت‌کننده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در ۱۹۹۴
  • بری مارشال، دریافت‌کننده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در ۲۰۰۵
  • فرید مراد، دریافت‌کننده جایزه نوبل پزشکی در ۱۹۹۸
  • جیمز مک‌گیل بیوکنن، دریافت‌کننده جایزه نوبل اقتصاد در ۱۹۸۶
  • رونالد کوز، دریافت‌کننده جایزه نوبل اقتصاد در ۱۹۹۱
  • ویلیام فاکنر، دریافت‌کننده جایزه نوبل ادبیات در ۱۹۴۹

دانش اموختگان[ویرایش | ویرایش مبدأ]

استاد سید تقی اخوان نیاکی :دکتری: مهندسی صنایع، دانشگاه ویرجینیای غربی، ایالات متحده آمریکا، 1992 و کارشناسی ارشد: مهندسی صنایع، دانشگاه ویرجینیای غربی، ایالات متحده آمریکا، 1988

تصاویر :[ویرایش | ویرایش مبدأ]