دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه استنفورد

لوگوی دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنـفورد[ویرایش | ویرایش مبدأ]

نمای دانشگاه استنفورد از فراز برج هوور واقع در پردیس این دانشگاه
دانشگاه استنفورد (به انگلیسی: Stanford University) یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان است که در استنفورد، در نزدیکی شهر سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا در کشور ایالات متحده آمریکا قرار دارد.

این دانشگاه دارای دانشکده‌های علوم، بازرگانی، حقوق، پزشکی و مهندسی است. دانشگاه استنفورد بر اساس آخرین رتبه‌بندی تایمز، در هر دو زمینهٔ علوم انسانی و مهندسی، برترین دانشگاه جهان است. همچنین این دانشگاه با ضریب پذیرش ۴٫۷٪، به عنوان رقابتی‌ترین دانشگاه جهان شناخته می‌شود. رتبه‌های دوم و سوم به ترتیب به دانشگاه‌های هاروارد و کلمبیا اختصاص دارند.

فارغ‌التحصیلان دانشگاه استنفورد شمار زیادی از شرکت‌های بسیار موفق بین‌المللی از جمله گوگل، یاهو، اینستاگرام، نایک و… را تأسیس کرده‌اند. گردش مالی شرکت‌هایی که توسط فارغ‌التحصیلان این دانشگاه تأسیس شده‌اند سالانه ۲٫۷ تریلیون دلار، معادل دهمین اقتصاد قدرتمند جهان است. شصت برندهٔ جایزهٔ نوبل و هفت برندهٔ مدال فیلدز از جمله دانشجویان، استادان یا کارکنان دانشگاه استنفورد بوده‌اند

لیلند استنفورد

تاریخچــه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

این دانشگاه در سال ۱۸۸۵ به دست لیلند استنفورد و همسرش ساخته شد و در سال ۱۸۹۱ فعالیت خود را آغاز کرد. این زوج دانشگاه را به یاد پسرشان که در ۱۶ سالگی بر اثر تیفوئید درگذشته بود، ساختند.

لیلند استنفورد زمین‌های کشاورزی خود را برای این کار اختصاص داد تا ایالت کالیفرنیا مرکز دانشگاهی بزرگی داشته‌باشد.

تعداد دانشجــویان[ویرایش | ویرایش مبدأ]

جمعیت کل دانشجویان دانشگاه استنفورد ۱۶٬۳۳۶ دانشجو می‌باشد. تعداد ۷٬۰۶۲نفر دانشجوی دوره‌های مقدماتی ثبت‌نام‌شده و حدود ۹٬۳۰۴ دانشجوی تحصیلات تکمیلی از ایالات متحده و سایر نقاط جهان است.

مریم میرزاخانی

تأثیر در فناوری اطلاعات[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دانشگاه استنفورد در منطقهٔ دره سیلیکون در ایالت کالیفرنیا واقع است، و بسیاری از شرکت‌های معتبر در زمینهٔ فناوری اطلاعات توسط فارغ‌التحصیلان این دانشگاه تأسیس شده‌اند. از مشهورترین این شرکت‌ها می‌توان به سان مایکروسیستمز، هیولت پاکارد، یاهو، گوگل، الکترونیک آرتز و سیسکو اشاره کرد.

ایرانیان و دانشگاه استنفورد[ویرایش | ویرایش مبدأ]

از برجسته‌ترین چهره‌های ایرانی تحصیل‌کرده در این دانشگاه می‌توان سیمین دانشور، علی حاجی‌میری، امید کردستانی، وارتان گریگوریان، و محمدرضا عارف را نام برد.

بهرام بیضایی از سال ۱۳۸۹ استاد مدعو این دانشگاه است. مریم میرزاخانی، ریاضی‌دان ایرانی‌تبار برنده جایزه فیلدز، از استادان این دانشگاه بود. عباس میلانی مدیر برنامه مطالعات ایرانی این دانشگاه و استاد فراخوانده دانشکدهٔ علوم سیاسی آنجاست.

از اساتید برجسته ایرانی فارغ التحصیل از این دانشگاه میتوان به استاد فرهاد کیانفر عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد

مرکز هنری کانتور[ویرایش | ویرایش مبدأ]

مرکز هنری کانتور (به انگلیسی: Cantor Arts Center) یک موزهٔ هنری در پردیس دانشگاه استنفورد است. آثار هنری این موزه در ۲۴ گالری در معرض نمایش عموم قرار دارد. این نمایشگاه دارای بزرگترین مجموعهٔ آثار تجسمی آگوست رودن خارج از شهر پاریس در فرانسه است.

گردآورنده[ویرایش | ویرایش مبدأ]

رایکا محمدی