دانشکده مهندسی تحقیق در عملیات و فناوری اطلاعات دانشگاه کرنل

لوگو دانشگاه کرنل

معرفی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دانشگاه کرنل به انگلیسی (Cornell University) یکی از معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا و از اعضای آیوی لیگ است که طبق سیاست‌های اعطای زمین برای راه‌اندازی مراکز پژوهشی توسط دولت فدرال ایالات متحده آمریکا در شهر دانشگاهی ایتاکا در ایالت نیویورک تأسیس شده‌است. دانشگاه کرنل در سال ۱۸۶۵ توسط عزرا کرنل و اندرو دیکسون وایت با هدف آموزش و فراهم کردن امکان مشارکت در تمامی زمینه‌های علمی – از شاخه‌های نظری و کلاسیک دانش گرفته تا دانش‌های کاربری- بنا نهاده شد. ایده تأسیس مرکزی آموزشی با چنین اهدافی در آن زمان امری دور از ذهن و غیرمعمول بود و کرنل و دیکسون که مصر بر عملی کردن ایده‌ها و تفکرات خود بودند، در نهایت با اعلام شعار دانشگاه به ایده‌های خود جامه عمل پوشاندند. در سال ۱۸۶۵، عزرا کرنل چنین سخنی را ایراد کرد:(من برآنم تا مؤسسه‌ای بنا بگذارم که در آن هر فرد قادر به یافتن آموزش‌های مدنظر خود در هر زمینه‌ای باشد.)

تاریخچه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

عذرا کرنل

دانشگاه کرنل در ۲۷ آوریل سال ۱۸۶۵ تأسیس شد. مجلس سنای ایالت نیویورک تأسیس دانشگاه کرنل را به عنوان مؤسسه‌ای ایالتی تحت قوانین اعطای زمین تصویب کرد. سناتور عزرا کرنل مزرعه خود در ایتاکای نیویورک را به عنوان محل اصلی استقرار دانشگاه پیشنهاد کرد و به عنوان کمک هزینه اولیه، ۵۰۰٬۰۰۰ دلار از سرمایه خود را به دانشگاه اختصاص داد. سناتور اندرو دیکسون وایت که دارای تجارب آموزشی و تحصیلی نیز بود پذیرفت تا ریاست دانشگاه را بر عهده بگیرد. در طی سه سال اول تأسیس دانشگاه، آقای وایت به دقت کار ساخت و ساز دو ساختمان اصلی دانشگاه تحت نظر قرار داد و سفرهای زیادی برای جذب اعضای هیئت علمی و دانشجو انجام داد. در هفتم اکتبر ۱۸۶۸ دانشگاه به‌طور رسمی آغاز به کار کرد و ۴۱۲ نفر در روز پس از افتتاح دانشگاه، در دانشگاه ثبت نام کردند. به مرور زمان دانشگاه کرنل بدل به یکی از مؤسسه‌های پیشرو در زمینه فناوری شد و پژوهش‌ها و تحقیقات خود را در راستای اعتلای تنها پردیس دانشگاهی آن زمان خود به کار گرفت. برای مثال در سال ۱۸۸۳، دانشگاه کرنل جزء معدود دانشگاه‌های ایالات متحده بود که با استفاده از برق حاصل از دینام‌های برق-آبی قادر بود تا در شب محوطه پردیس دانشگاه را روشن نگه دارد. از سال ۱۸۹۴ تاکنون دانشگاه کرنل دارای دانشکده‌هایی است که تحت حمایت کمک‌های مالی ایالتی است و به‌طور کامل تحت قوانین مدون آموزش ایالتی اداره می‌شوند. همچنین بسیاری از پژوهش‌ها و برنامه‌های آموزشی در این دانشگاه به‌طور مشترک تحت حمایت‌های مالی ایالتی و فدرال است. دانشجویان دانشگاه کرنل از نخستین روزهای برقراری کلاس‌های درس، از جمله فعال‌ترین افراد جامعه به‌شمار می‌رفته‌اند. از جمله اقداماتی که مبین این ادعاست، برگزاری انتخابات دانشجومحور برای انتخاب اعضای هیئت امنای دانشگاه است؛ در واقع دانشگاه کرنل از اولین دانشگاه‌هایی است که چنین انتخابات دانشجومحوری را برگزار کرده‌است. گسترش کرنل با آهنگ خوبی در طی تاریخ تأسیس این دانشگاه ادامه داشته‌است. اوج دوران شکوفایی کرنل به زمان جنگ جهانی دومبرمی‌گردد؛ هنگامی که تعداد زیادی از دانشجویان تحت حمایت کمک هزینه تحصیلی GI Bill قرار گرفتند. رشد جمعیت دانشجویی در ایتاکا در قرن بیست و یکم از مرز ۲۰٬۰۰۰ نفر نیز گذشت. همچنین رشد اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز هم‌زمان با رشد دانشگاه ادامه داشته‌است و در سال ۱۹۹۹ دانشگاه دارای بیش از ۳٬۰۰۰ عضو هیئت علمی بوده‌است.

عذرا کرنل

مهندسی صنایع در دانشگاه کرنل[ویرایش | ویرایش مبدأ]

مهندسی صنایع و سیلابس های مرتبط با آن در دانشگاه کرنل با نام مهندسی تحقیق در عملیات و فناوری اطلاعات (operation research and information engineering) شناخته می‌شود که در مباحث بهینه‌سازی و آمارو احتمال شهرت جهانی دارد. بنیاد اصلی واحدها در دوره لیسانس بر پایه حسابداری،آمار و احتمال،بهینه سازی،برنامه ریزی و مبانی کامپیوتر است که پایه‌ی خوبی را برای دانشجویان در این درس‌ها فراهم می‌کند. با توسعه کاربرد مدیریت علمی در نتیجه تلاش افرادی چون تیلور و گانت در آغاز قرن بیستم تحولی در کارخانه ها به وجود آمد و کارایی و بهره وری آنها به چندین برابر افزایش یافت، اما هنوز هم هیچ دانشکده ای تحت نام دانشکده مهندسی صنایع وجود نداشت تا آنکه در دهه 1920 چندین دانشگاه در آمریکا رشته مهندسی صنایع را دائر نمودند و اولین دکترای مهندسی صنایع در سال 1933 به بارنس در دانشگاه کرنل اعطا شد. پایان نامه دکترای او نیز در زمینه مطالعات حرکت بود.

ایرانیان و دانشگاه کرنل[ویرایش | ویرایش مبدأ]

از دانش آموختگان این دانشگاه می‌توان پروفسور عبدالله قشقایی فرزند ناصر قشقایی ایلخان قشقایی و جمشید آموزگار را نام برد. در سال ۲۰۰۴، هوشنگ انصاری و شهلا انصاری با اهدای ۱۵ میلیون دلار، مرکز پژوهشهای سلول‌های بنیادین را در دانشگاه کرنل تأسیس نمودند.